Samen actief

Wandelen met je hond is heerlijk, vooral als je samen het bos in kunt gaan. Vaak denken we dat het voor de hond pas leuk is als hij lekker los rond kan rennen, maar dat is helaas niet overal meer mogelijk, aangezien er in steeds meer gebieden een aanlijnplicht is. Ook is het niet voor elke hond mogelijk om los te lopen, b.v. door een sterk jachtinstinct. Daarnaast kan het ook zijn dat je liever een aanlijngebied opzoekt, b.v. omdat je hond moeite heeft met loslopende honden die op hem af komen.

Je hond heeft naast fysieke inspanning ook behoefte aan geestelijke uitdaging. Het liefst doet hij dat samen met jou ! Samen denken, samen werken, samen beleven. Tijdens de workshop “Actief met je hond in het bos” krijg je tips en ideeën hoe je je wandelingen nog veel leuker kunt maken, zowel voor jezelf als voor je hond. Het maakt dan niet meer uit als je hond verplicht aangelijnd moet blijven, ook aangelijnd kan je namelijk heel veel leuke dingen samen doen.  Met de tips en ideeën kun je uiteraard ook buiten het bos aan de slag, gewoon in je eigen woonomgeving. Je leert anders kijken naar de dingen die je onderweg tegenkomt.

Tijdens de workshop leer je gebruik te maken van de dingen die je in de natuur tegenkomt. De zintuigen van je hond zullen aan het werk gezet worden en er kan ook gewerkt worden aan een stukje lichaamsbewustwording en balans &  coördinatie. Er wordt met voertjes en/of speeltjes gewerkt. Je gaat samen aan de slag, door de samenwerking zal de onderlinge band worden versterkt en het plezier worden vergroot. Het levert een positieve bijdrage aan ontspanning, zelfvertrouwen en zelfbeheersing bij de hond en na de wandeling zal hij niet alleen fysiek moe en voldaan zijn, maar ook mentaal. Actief in het bos kan daardoor tevens een positieve bijdrage leveren voor honden met ongewenst gedrag. Tijdens de workshop wordt er rekening gehouden met de fysieke mogelijkheden van zowel hond als baas en met de persoonlijke zones van de honden. Verder zal je ook bewust worden gemaakt van de signalen die je hond uitzendt tijdens de wandeling, tijdens de bezigheden, maar ook m.b.t. de andere honden. Zo kan je je hond nog beter leren kennen en begrijpen.

Tijdens de gehele workshop blijven de honden aangelijnd. De workshop is daarom ook  uitermate geschikt voor honden met een iets grotere persoonlijke zone. Omdat de honden lekker aan het werk worden gezet, zullen ze minder oog hebben voor de andere honden en de afleidingen om hen heen.