Hondenmassage

 

Massage, voor mensen is dit al een bekend fenomeen, maar ook voor honden is dit geen overbodige luxe. Massage is niet alleen goed bij overbelaste spieren, het heeft nog veel meer voordelen, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Wat zijn de voordelen van massage:
Een betere doorbloeding, stressverlichting & ontspanning, het versneld afvoeren van afvalstoffen, minder kans op (chronische) blessures en het gedrag van de hond verbetert Massage heeft een gunstig effect op de huid en vacht, op het lymfestelsel en het hormoonstelsel. Na een operatie kan het ondersteuning bieden en zorgt het voor sneller herstel en houdt het littekenweefsel soepel.
Verder kan massage een positieve bijdrage leveren bij onzekere, angstige, agressieve of hyperactieve dieren, omdat het honden leert ontspannen te reageren in moeilijke situaties. Bovendien activeert of kalmeert massage het zenuwstelsel, naar gelang de gebruikte techniek. Massage is daarom een perfecte combinatie met gedragsbegeleiding/gedragstherapie.

Het kan zij dat de hond in het begin aan massage moet wennen. Maar is hij/zij eenmaal gewend, dan heb je grote kans dat het dier lekker tijdens de massage in slaap valt. De gebruikte technieken zijn afhankelijk van de situatie, de masseur zal eerst een vertrouwensband met de hond opbouwen en dan gericht gaan werken om te komen tot totale ontspanning.

Een massage kan gegeven worden als ‘onderhoudsbeurt’, om het gedrag positief te beïnvloeden of klachtgericht worden gegeven.