Hersenwerk

Hersenwerk bestaat uit puzzels waarin eten of voorwerpen zijn verborgen en die de zintuigen en het zenuwstelsel van honden prikkelen en daarmee de hersenen aan het werk zetten.

Maar bovenal: hersenwerk is plezier voor hond en baas ! Elke hond heeft behoefte aan mentale uitdaging, hersenwerk is een mooie manier om aan deze behoefte te voldoen.

Tijdens de les maak je met je hond kennis met verschillende soorten puzzels, van verschillende soorten materialen. Je zult zien dat het meer is dan alleen een leuke bezigheid of uitdaging. Dat elke hond zijn eigen voorkeuren en mogelijkheden heeft en zijn eigen manier van hersenwerken. Je leert hoe je een puzzel aan kan bieden, wat de stappen zijn voor de opbouw en waar je rekening mee dient te houden. Ook ga je zelf aan het knutselen om leuke puzzels te bedenken voor je hond, zodat je na de workshop thuis ook lekker verder kan gaan met hersenwerken. Je hebt geen dure spellen nodig om met je hond te hersenwerken, na deze workshop besef je dat je veel hersenwerk spullen zelf al in huis hebt en zie je in veel (goedkope) spullen die je in de winkels tegenkomt een leuk hersenwerkje voor je hond.